Όταν ο Αχιλλέας Ρίσβας, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας των 240 εκατομμυρίων δολαρίων, και ο Ιάσων Μανωλόπουλος ξεκίνησαν το fund για να στοιχηματίσουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας, τον Οκτώβριο του 2012, η χώρα ήταν στην εντατική με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να πιέζουν την ηγεσία της χώρας να κάνει βαθύτερες περικοπές δαπανών, μετά τη διάσωσή της. Με αυτή την αναφορά, το Bloomberg ξεκινά το κείμενό του, που είναι αφιερωμένο στο Dromeus Capital.
Όπως αναφέρει, "έκτοτε, η Ελλάδα έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά της σε μεγάλο βαθμό, επέστρεψε στην αγορά ομολόγων και - σύμφωνα με οικονομολόγους - θα καταγράψει ανάπτυξη στην οικονομία της για πρώτη φορά από το 2007".
"Αυτό βοήθησε το Dromeus Greek Advantage Fund να καταγράψει κέρδη 26% το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg News. Η στρατηγική αυτή έχει αποφέρει 160% από την ίδρυση του fund, όταν η μέση απόδοση για τα hedge fund είναι κάτω από 10%", προσθέτει το πρακτορείο.
Το Dromeus πρόσφατα κέρδισε από τη συμμετοχή του στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, σύμφωνα με έγγραφο, που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg και το οποίο αναφέρει : "Η ανακεφαλαιοποίηση θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους της Eurobank. Ενώ οι μετοχές της Eurobank κατέγραψαν στο τρίμηνο άνοδο 19% από την τιμή τοποθέτησης, παραμένουν βασική διακράτηση για το fund, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου".
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, το fund, με έδρα τη Γενεύη και γραφεία στην Αθήνα, εμφανίστηκε στη σωστή χρονική συγκυρία. Μέσα σε λίγους μήνες από τη δημιουργία του, η Ελλάδα έπεισε τους διεθνείς πιστωτές της ότι μπορεί και θα προχωρήσει σε περικοπές και σε μεγάλο βαθμό άμβλυνε τη φημολογία ότι η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ.