Ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί έρευνα για το προφυλακτικό του μέλλοντος

Το Νοέμβριο του 2013, μετά από διαγωνισμό, το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς επέλεξε 11 ερευνητικές ομάδες, τις οποίες χρηματοδότησε με 100.000 δολάρια την καθεμία για να δημιουργήσουν το προφυλακτικό του μέλλοντος: Ένα προφυλακτικό που θα είναι ταυτόχρονα εύχρηστο, ασφαλές, αλλά και να μην περιορίζει την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης.

Σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην εξάλειψη του ιού του AIDS. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο ιδρυτής της Microsoft τον περασμένο Φεβρουάριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, “η ιδέα είναι ότι στους άνδρες δεν αρέσει το σημερινό σχέδιο, επομένως ίσως κάτι στο οποίο θα ήταν πιο ανοιχτοί θα επέτρεπε τον περιορισμό της μετάδοσης του HIV”.

Φαίνεται ότι το σχέδιο αυτό αποδίδει καρπούς. Μία από τις ερευνητικές ομάδες που χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς παρουσίασε πρόσφατα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Ποια είναι η ιδέα τους; Όπως το περιγράφουν οι ίδιοι, είναι ένα “σκληρό υδρο-ζελέ”, το οποίο λένε ότι λειτουργεί, μοιάζει και έχει υφή που προσιδιάζει με το ανθρώπινο δέρμα. Παράλληλα, το υλικό αυτό είναι μαλακό, αλλά και ιδιαίτερα σκληρό, γεγονός που του προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή από το latex, που χρησιμοποιείται στα σημερινά προφυλακτικά.

Αλλά επειδή όλα αυτά μάλλον δε βγάζουν και πολύ νόημα για κάποιον που δεν έχει... master στη Χημεία, το βίντεο είναι αρκετά πιο διαφωτιστικό: