Unicredit στο news.gr: Σε στέρεες βάσεις οι ελληνικές τράπεζες

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Σημαντική βελτίωση στην κατάσταση και την πορεία των ελληνικών τραπεζών τον τελευταίο 1,5 χρόνο βλέπει ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής για τη κεντρική και ανατολική Ευρώπη της Unicredit, Gianfranco Bisagni με αποκλειστικές δηλώσεις του στο news.gr.

Ο κ. Bisagni καταγράφει και αιτιολογεί την αλλαγή της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών από τις κινήσεις και τη δραστηριοποίηση τους στις χώρες που ο ίδιος παρακολουθεί, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που κάνουν και τη διαχείριση των θυγατρικών τους.

"Πριν από λίγα χρόνια οι ελληνικές τράπεζες πωλούσαν περιουσιακά τους στοιχεία και μείωναν την παρουσία τους σε αυτή την περιοχή, ενώ τώρα κινούνται εντελώς διαφορετικά, γεγονός που δείχνει τη σαφή βελτίωση των μεγεθών τους", δηλώνει ο κ. Bisagni στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του European Business Congress που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Το στέλεχος της Unicredit μίλησε ακόμα και για τη σημαντική αλλαγή που καταγράφεται στην εικόνα και την κατάσταση της Ελλάδας λέγοντας ότι η οικονομία έφτασε στον πάτο και πλέον αρχίζει με αργά βήματα, αλλά σταθερά να ανακάμπτει. "Σε σχέση με πέρσι, η κατάσταση από μαύρο έχει γίνει άσπρο".

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις

Σύμφωνα με τον κ. Bisagni, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας από πελάτες της τράπεζας στη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπως από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και φυσικά τη Ρωσία. Οι τομείς που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι υποψήφιοι επενδυτές είναι κυρίως η μεταποίηση και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών. "Πρόσφατα μάλιστα είχαμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο μεγάλες εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης. Είναι μια αργή διαδικασία, αλλά δείχνει σαφέστατα την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα".