Όταν προβλέφθηκε η τεράστια επιτυχία του Twitter

Τη στιγμή που κατάλαβε πως το Twitter θα ήταν μία μεγάλη επιτυχία διηγείται ο Μπιζ Στόουν, εκ των δημιουργών του κοινωνικού δικτύου, στο βιβλίο του Things A Little Bird Told Me (δηλαδή “πράγματα που μου είπε ένα πουλάκι”, προφανώς εννοώντας το σύμβολο του Twitter).

Όπως αναφέρει ο Στόουν, ήταν κατά την περίοδο που το Twitter βρισκόταν σε δοκιμαστική έκδοση, και ο ίδιος ζούσε σε ένα μικρό σπίτι στο Μπέρκλεϊ με την τότε σύντροφό του (και νυν σύζυγό του). Τη μέρα εκείνη είχε καύσωνα, και ο ίδιος προσπαθούσε να αφαιρέσει τη μοκέτα του δαπέδου, ελπίζοντας πως κάτω από αυτήν θα βρισκόταν ένα όμορφο ξύλινο πάτωμα. Και είχε ήδη καταστρέψει τη μοκέτα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε ξύλινο πάτωμα.

Την ώρα εκείνη, που ιδρωμένος και αγανακτισμένος έσπαγε καρφιά, ακούστηκε το τηλέφωνό του, που τον ειδοποιούσε για ένα tweet. Ήταν από τον συνιδρυτή του Twitter, τον Έβαν Γουίλιαμς: “Πίνω Pinot Noir μετά από ένα μασάζ στη Napa Valley”.

Το προφανές κοντράστ ανάμεσα στη δική του κατάσταση και σε αυτήν του Γουίλιαμς έκανε τον Στόουν να σκάσει στα γέλια, και τότε, λέει, συνειδητοποίησε γιατί άλλες startup επιχειρήσεις αποτυγχάνουν, όμως το Twitter θα πετύχαινε: Γιατί το Twitter του έφερνε χαρά.

Όπως αναφέρει ο Στόουν, η στιγμή αυτή του απέδειξε το πόσο είχε επενδύσει συναισθηματικά στο Twitter. “Αν και και αυτό το είδος επένδυσης δεν εγγυάται την επιτυχία, η αποτυχία είναι βέβαιη αν δεν έχεις επενδύσει συναισθηματικά”, γράφει. Αν και είχε δουλέψει με την ίδια σχεδόν ομάδα για ένα άλλο startup, το Odeo, κανείς από τους δημιουργούς του δεν ένιωθε το πάθος που ένιωσαν για το Twitter.

Τελικά, συμπεραίνει, το πάθος και η προθυμία να παλέψεις μέσα από τα προβλήματα, τις κακές κριτικές και τις δυσκολίες ήταν αυτό που έκανε το Twitter να πετύχει...