“Πράσινο φως” από την Γ.Σ. της Eurobank για ΑΜΚ €2,86 δισ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2,864 δισ. ευρώ ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΤΧΣ γνωστοποίησε την απόφασή του να ψηφίσει την πρόταση του ∆.Σ. της Τράπεζας περί κατάργησης του δικαιώµατος προτίµησης, και σύµφωνα προς τη σχετική σύσταση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), το συνολικό ποσό της αύξησης να ανέλθει στο ύψος των κεφαλαιακών απαιτήσεων, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την ΤτΕ, δηλαδή συνολικά σε 2.864 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ θα γίνει με την έκδοση µέχρι 9.546.666.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονοµαστικής αξίας €0,30 η κάθε µία. Τα αντληθησόµενα κεφάλαια θα χρησιµοποιηθούν για την αύξηση των Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας.

Στην έκτακτη Γ.Σ. παρέστησαν µέτοχοι εκπροσωπούντες 5.219.933.628 µετοχές, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 95,44% του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου µε δικαίωµα ψήφου. 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Χ. Μεγάλου κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ., την διαδικασία του book building της Eurobank θα αναλάβουν οι Barclays, Deutsche Bank και JP Morgan.
 

Πηγή:www.capital.gr