Η άλγη, ένα είδους φυκιού το οποίο συναντάται αυτοφυές καθώς αναπτύσσεται στη θάλασσα
Η άλγη, ένα είδους φυκιού το οποίο συναντάται αυτοφυές καθώς αναπτύσσεται στη θάλασσα, μοιάζει να αποτελεί ένα από τα τρόφιμα του μέλλοντος.
Ήδη χρησιμοποιείται σε μίγματα αρτοποιίας, στα παγωτά καθώς και σε σκόνες πρωτεΐνης ή σε άλλα τρόφιμα ως συστατικό. Η εξάπλωσή του δείχνει ότι θα το συναντήσουμε σε ακόμα περισσότερες συνταγές τη χρονιά που διανύουμε.
Για παράδειγμα, η σπιρουλίνα περιέχει περίπου 65% πρωτεΐνη, ενώ το βοδινό κρέας περιέχει μόνο 20% της πρωτεΐνης που μπορεί να δεχτεί το ανθρώπινο σώμα, ενώ η άλγη σημαντικές διατροφικές δυνατότητες που σχετίζονται με τη μείωση των θερμίδων, του λίπους και της χοληστερόλης όταν αυτή χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα. Ωστόσο οι επιστήμονες εργάζονται για να βελτιώσουν την κακή της γεύση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr