Attica Bank: Το κρίσιμο Δ.Σ. και η λύση – μπαλαντέρ

Η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Attica Bank είναι αυτή, που ήδη διανύουμε, με το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεδριάζει σήμερα και τη γενική συνέλευση να συνέρχεται αύριο.
Βασικό θέμα του Δ.Σ. είναι να εξετάσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις των ξένων funds, που - θέτοντας συγκεκριμένους όρους - δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, που αναζητά 434 εκατομμύρια ευρώ. Οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν την ανάληψη του management, με παράλληλη κατοχή σημαντικού ποσοστού μετοχών, τις οποίες επιθυμούν να πάρουν με discount σε σχέση με την τιμή της αγοράς.

Τα όσα ζητούν οι ξένοι δεν αντιμετωπίζονται και με τις καλύτερες προθέσεις από τους μηχανικούς, καθώς όλα αυτά σημαίνουν πως θα μειωθεί σημαντικά η συμμετοχή του ταμείου τους, του ΤΣΜΕΔΕ.

Η ΛΥΣΗ - ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ

Έτσι, στο τραπέζι έχει πέσει - σύμφωνα με πληροφορίες - και ακόμα μία λύση, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικό πόλου, στον οποίο θα συμμετέχουν η Attica, η Πανελλήνια (και, κατά συνέπεια, και οι συνεταιριστικές, που είναι μέτοχοι σε αυτή), και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο και θα καλύψει την αύξηση, μαζί με ξένο επενδυτή, η παρουσία του οποίου θεωρείται απαραίτητη, ώστε να αποχαρακτηριστεί από κρατική η συγκεκριμένη τράπεζα.

Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστεί κάποια άλλη πρόταση από fund, που να είναι ελκυστική και να έχει τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, η συνέλευση, η οποία συγκαλείται αύριο για να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου, δεν αποκλείεται να μην πραγματοποιηθεί και να μεταφερθεί για δύο εβδομάδες αργότερα.

N.B.N.