Αλλαντικά : Ποιος νέος παίκτης ψάχνεται να τοποθετηθεί στην αγορά

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Την ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία και το κενό, που εκτιμάται ότι υπάρχει, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί ο νέος παίκτης, ο οποίος και ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά αλλαντικών. 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr, πρόκειται για επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό και έχει - σε επίπεδο χονδρικής, περιορισμένο για το μέγεθος του τζίρου του - παρουσία και στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία, όπως δημοσιεύθηκαν από την Icap, δείχνουν πτώση στην κατανάλωση στο συγκεκριμένο κλάδο την τελευταία τετραετία, αυτή ακριβώς η μείωση εκτιμάται ότι δημιουργεί περιθώρια εισόδου ενός ακόμα παίκτη, ή - καλύτερα - σημαντικής διεύρυνσης της εν Ελλάδι παρουσίας του, αφού ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος στοχεύει στο να είναι παρών στο γύρισμα της αγοράς. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος επενδυτής, που γνωρίζει καλά την ελληνική αγορά, προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα και κινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν επιδιώκει τη δημιουργία νέων μονάδων, που απαιτεί χρόνο και χρήμα, αλλά την εξαγορά υφιστάμενης.

ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Στο πλαίσιο αυτό, και αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση, επέλεξε να προσεγγίσει τον πλέον έμπειρο επιχειρηματία στη συγκεκριμένη αγορά, που δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Νίκα.

Ο κύριος Νίκας, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών του, που κατείχε στην ομώνυμη εταιρεία, στην Global Finance του Άγγελου Πλακόπητα, πριν από δέκα χρόνια, αποσύρθηκε από κάθε ανάμειξη στη γνωστή αλλαντοβιομηχανία και δραστηριοποιείται πλέον με τη Λακωνική Τροφίμων. 

Πρόκειται για μια επιχείρηση με έδρα τη Σπάρτη και εγκαταστάσεις και γραφεία και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η οποία παράγει τα προϊόντα της εξ ολοκλήρου από χοιρινό κρέας και πουλερικά, χωρίς καμία πρόσμιξη με μοσχαρίσιο ή βοδινό κρέας. Αυτή την περίοδο, παράγει τόσο για μαζική κατανάλωση σε σημεία λιανικής, όσο και για εστίαση, ενώ περιορισμένη σειρά προϊόντων της πωλείται στο εξωτερικό. 

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν αρχίσει εδώ και μήνες - ίσως και περισσότερο από χρόνο -, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Εκτιμάται ότι - αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία - η συγχώνευση της εμπειρίας της μιας πλευράς και της δυναμικής της άλλης θα οδηγήσουν σε ανακατατάξεις στην αγορά. 

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ