Ισχυροποιείται το δολάριο – Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες

Η ευρωπαϊκή συνεδρίαση ξεκίνησε με πιέσεις στους δείκτες και με νέα ενίσχυση του δολαρίου, κίνηση η οποία είναι συνηθισμένη τις τελευταίες ημέρες. Στη συνέχεια, η κίνηση αυτή εντάθηκε εξαιτίας και της απογοήτευσης που υπήρξε από την ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού συναισθήματος ZEW, για τη Γερμανία.

Παρόλα αυτά, όσο πλησιάζαμε στο άνοιγμα της Wall Street, το δολάριο σταθεροποιήθηκε στα χαμηλά του και οι χρηματιστηριακοί δείκτες απλά εκτοξεύτηκαν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες δε φαίνεται να έχουν κάποιο εμπόδιο μπροστά τους και η τάση αναμένουμε ότι θα παραμείνει ανοδική.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, οι δηλώσεις στο περιθώριο του ECOFIN περιστράφηκαν γύρω από την τραπεζική ένωση και την ανάγκη γρήγορης υλοποίησής της. Στην Ιταλία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 6,6% επί του συνόλου, για το Μάρτιο.

Η άνοδος του δολαρίου έχει δημιουργήσει ισχυρές πιέσεις στα commodity currencies και αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε μια πιθανή ανοδική κίνηση εντός των επομένων συνεδριάσεων.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζεται ξεκάθαρα η δυναμική του δολαρίου.