Βοήθεια 1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ στην Κύπρο – Υψηλότερα το ευρώ

To ευρώ ενισχύθηκε σε μια κατά τα άλλα ήρεμη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών μετά την ανακοίνωση ότι η συνεισφορά του ΔΝΤ στο "πακέτο" διάσωσης της Κύπρου θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε ότι το ύψος της βοήθειας αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στις αρχές Μαΐου.

Το ευρώ ενισχύθηκε στο 1,2835 έναντι του δολαρίου μετά την είδηση, ενώ νωρίτερα προσπαθούσε να κρατηθεί πάνω από το επίπεδο των 1,2800 δολαρίων. Το 1,2820 ενδεχομένως να συνεχίσει να λειτουργεί ως στήριξη, ενώ η ισοτιμία θα μπορούσε να βρει στήριξη και σε ένα επόμενο επίπεδο, στον ΚΜΟ 200 ημερών στο 1,2882.

Νωρίτερα, η εκτίμηση για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη ανακοινώθηκε το Μάρτιο σε νέο χαμηλό 2,5 ετών στο 1,7% μετά το 1,8% το Φεβρουάριο. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από το 1,6% που περίμεναν οι αναλυτές και επομένως δεν άσκησε μεγάλη επιρροή στο ενιαίο νόμισμα.

Η ΕΚΤ έχει προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάτω από το στόχο του 2% τους επόμενους μήνες, γεγονός που της επιτρέπει να συνεχίσει την πολιτική στήριξης. Χθες η Γερμανία ανακοίνωσε ετήσιο πληθωρισμό σε χαμηλά 2ετίας.

Η άλλη σημαντική ανακοίνωση ήταν ο δείκτης PMI κατασκευών στη Βρετανία, ο οποίος το Μάρτη ανακοινώθηκε ελαφρώς χειρότερος των εκτιμήσεων με την αρνητική επιρροή του στη στερλίνα να είναι πρόσκαιρη.