Τι θα κάνει η BoJ στην πρώτη συνεδρίαση υπό τον Kuroda;

Οι προσδοκίες της αγοράς για την πρώτη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας υπό το νέο διοικητή της Kuroda είναι αυξημένες. Θα επαληθευτούν;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναλυτής συναλλάγματος του DailyFX, Christopher Vecchio στο forexcrunch, αναφέρει τα εξής:

Η BoJ συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά υπό τον νέο διοικητή της Kuroda. Θα μπορούσε να προχωρήσει σε ανοιχτού ορίζοντα QE; Αν ναι, ποια μέτρα θα λάβει η νέα ηγεσία της κεντρικής τράπεζας;

Αν σκεφτούμε την πιθανότητα επιλογής πολιτικής χαλάρωσης από τον Kuroda, εκτιμάμε ότι θα εφαρμόσει πολιτικές που δεν θα είναι τόσο αμφιλεγόμενες, δεδομένου ότι θα πρέπει να επανεκλεγεί μετά τις 8 Απριλίου εξαιτίας διαδικαστικών λόγων που απορρέουν από την πρόωρη παραίτηση του προκατόχου του Masaaki Shirakawa στις 19 Μαρτίου ( Ο Kuroda θα πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία του Shirakawa).

Αν προχωρήσει σε ακραία μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, ο ίδιος και οι αναπληρωτές διοικητές μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη της αντιπολίτευσης του Kikuo Iwata. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Kuroda ξεκαθάρισε ότι δύο πράγματα θα συμβούν σίγουρα στη θητεία του: Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού του 2% εντός δύο ετών και ως αποτέλεσμα του αυξημένου στόχου πληθωρισμού και τον αγορών assets είναι πιθανό να συμπεριλάβει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Στην ενδιάμεση περίοδο πριν τις 8 Απριλίου, θα περιμέναμε ο Kuroda να επεκτείνει πρώτα το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης. Αν οι αυξημένες αγορές assets δεν επιτύχουν τον μεσοπρόθεσμο στόχο πληθωρισμού, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα περιμένει ένα νέο γύρο επιβεβαιώσεων πριν επιταχύνει τη δέσμευση του προκατόχου της για ανοιχτού ορίζοντα αγορές ομολόγων.