Θολώνει το κλίμα στις αγορές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι εξαιρετικά αρνητική για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το “φλερτ” του Dow Jones με τα ιστορικά υψηλά και η αντοχή άλλων χρηματιστηριακών δεικτών δείχνουν το κλίμα ευφορίας, αλλά κρύβουν σειρά προβλημάτων.

Οι αποκλίσεις είναι πλέον εκκωφαντικές και αυτό απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. Σίγουρα οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές και η παραμικρή αφορμή για επιστροφή των ανησυχιών μπορεί να αποβεί μοιραία.

Όσον αφορά την αγορά του FX, η Goldman Sachs μπήκε και αυτή στο χορό των δικαιολογιών για τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, κ. Μέρκελ, δήλωσε ότι ένα δίκαιο εύρος για την ισοτιμία EUR/USD, είναι μεταξύ 1,3000-1,4000. Η λογική λέει ότι όταν δεν υπάρχει συναλλαγματικός πόλεμος, η πολιτική δε μπλέκεται με την ισοτιμία και τις αγορές.

Ο χρυσός συνεχίζει την ισχυρότατη πτώση του και πλέον μένει να δούμε αν τα $1550 είναι ικανά να ανακόψουν την πτώση. Το πολύτιμο μέταλλο έχει βάλει σε μπελάδες δεκάδες επενδυτές, την ώρα που στα συμβόλαια φαίνεται να υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον.