Δεν φαινόταν ότι το δολάριο θα ήταν αρκετά ισχυρό κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας δεδομένου ότι το EURUSD σημείωσε μικρή μεταβολή, αν και το δολάριο μεμονωμένα ενισχύθηκε λόγω θεμελιωδών τάσεων. Αν και το ζεύγος με τη μεγαλύτερη ρευστότητα παγκοσμίως, το EURUSD, σημείωσε μικρή μεταβολή τη Δευτέρα, αυτό αντανακλά την ενίσχυση του δολαρίου δεδομένου ότι το ευρώ ενισχύθηκε έναντι των υπόλοιπων σημαντικότερων νομισμάτων. Το ίδιο συνέβη και για το δολάριο. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε δύο εβδομάδες, οδηγώντας το δείκτη πάνω από τις 10.300 μονάδες για να δοκιμάσει το υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Νοεμβρίου 2010. Πρόκειται για αξιοσημείωτη απόδοση αν και δεν πείθει για τη διαμόρφωση σημαντικής ανοδικής τάσης την τρέχουσα εβδομάδα.
Αξιολογώντας τις θεμελιώδεις εξελίξεις στις αγορές χθες, η απόδοση του δολαρίου ήταν σημαντική καθώς δεν υπήρξε επικράτηση αποστροφής ρίσκου. Με την αγορά συναλλάγματος να ευνοεί το αποθεματικό νόμισμα, τα γραφήματα του δολαρίου φαίνεται ότι αντανακλούν τον S&P 500- τον δείκτη που εμφανίζει τη διάθεση για ρίσκο. Ωστόσο, τη Δευτέρα, οι δείκτες μετοχών παγκοσμίως είχαν ανάμεικτη απόδοση με μικρές μεταβολές εντός της ημέρας. Επίσης, ο δείκτης carrytrade της Deutsche Bank ενισχύθηκε σε πολυετή υψηλά επίπεδα και ο παραδοσιακός δείκτης VIX παρέμεινε κάτω του 13%. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ροπή προς τη διάθεση για ρίσκο- αν και όχι τόσο επιθετική.
Συμπερασματικά, η άνοδος του δολαρίου δεν πείθει και δεν δείχνει συνέχεια. Με άλλα λόγια, μια ακόμα προσπάθεια απομάκρυνσης από τα ασφαλή assets, θα πλήξει το δολάριο. Στην πορεία της εβδομάδας, οι ανακοινώσεις που περιμένουμε ανταποκρίνονται καλύτερα στο ευρύτερο επενδυτικό συναίσθημα. Οι ανακοινώσεις του ΑΕΠ και η συνεδρίαση των G20 αποκτούν μεγαλύτερη σημασία.