Τι αναμένουμε για το φράγκο;

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ψίθυροι γύρω από το φράγκο έχουν γίνει όλο και πιο δυνατοί. Οι αγοραστές έχουν γίνει πιο επιθετικοί. Οι φήμες σχετικά με τις ενέργειες της SNB, πληθαίνουν.
 
Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εκτίμηση για τη μελλοντική κίνηση της ισοτιμίας. Με το γεν να υποτιμάται ραγδαία μετά τις ενέργειες της ιαπωνικής κυβέρνησης, το φράγκο εκτιμούμε ότι θα είναι το επόμενο νόμισμα που θα δεχθεί την ισχυρή παρέμβαση κυβέρνησης-κεντρικής τράπεζας.
 
Αν και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελβετικής οικονομίας δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα της ιαπωνικής, είναι προφανές ότι τα περιθώρια κέρδους των ελβετικών επιχειρήσεων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά. Επίσης, με το γεν να δέχεται παρεμβάσεις, σε περίπτωση που υπάρξει μια ανάγκη επιστροφής στα ασφαλή καταφύγια, το φράγκο θα αποτελέσει το νόμισμα όπου θα στραφούν όλοι.
 
Αυτός είναι και ένας από τους σοβαρότερους λόγους για τους οποίους η SNB θα επιδιώξει να βγάλει το φράγκο από το «κάδρο» των ασφαλών καταφυγίων. Με πολλούς να είναι αγορασμένοι κάτω από το 1,2200, η SNB έχει τη μάζα με το μέρος της.
 
Επίσης, το οικονομικό κλίμα με τη βελτίωση των συνθηκών στην Ευρωζώνη είναι θετικό. Άρα μια παρέμβαση από την SNB, έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι επιτυχημένη. Ο στόχος μας για την ισοτιμία είναι στα 1,3000.