ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

 
Αν οι traders γνωρίζουν τι να αναζητήσουν στον MACD, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την απόκλιση προκειμένου να εντοπίσουν πιθανή αντιστροφή της αγοράς.
 
 
Ο ΚΜΟ 200 ημερών αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς τεχνικούς δείκτες παγκοσμίως.
 
 
Ένας τρόπος να εκμεταλλευτείτε μια πλάγια κίνηση είναι να εντοπίσετε τεχνικούς σχηματισμούς με τη χρήση των επιπέδων στήριξης και αντίστασης.
 
 
Θα αναλύσουμε το δημοφιλή στους traders τεχνικό σχηματισμό shooting star και πώς μπορούμε να τον εφαρμόσουμε στην αγορά συναλλάγματος.
 
 
Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στον εντοπισμό ενός από τους πιο ξεκάθαρους σχηματισμούς, που υποδηλώνουν αντιστροφή, του bullish morning star (αντιστροφή καθοδικής κίνησης).
 
 
Οι traders σε κάποια στιγμή της πορείας τους έχουν επιλέξει τους Κινητούς Μέσους Όρους (ΚΜΟ, MVA), προκειμένου να ανιχνεύσουν την τάση και την ορμή της αγοράς.
 
 
O RSI (Relative Strength Index) αποτελεί έναν κοινό ταλαντωτή ορμής, που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει μεταβολές στην κίνηση των τιμών.
 
 
Το doji δείχνει αναποφασιστικότητα και αποτελεί ένδειξη πιθανής αλλαγής κατεύθυνσης.
 
 
Το σημείο Pivot μπορεί να ερμηνευθεί ως στήριξη αν η τιμή είναι πάνω από αυτό ή ως αντίσταση, αν η τιμή είναι κάτω από αυτό.
 
 
Ο δείκτης Average True Range (ATR) είναι ένα εργαλείο, που χρησιμοποιείται στην τεχνική ανάλυση για τον υπολογισμό της μεταβλητότητας.
 
 
Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των νέων στο χώρο traders είναι η επιλογή του καταλληλότερου δείκτη στις συναλλαγές τους.
 
 
Συχνά, οι traders και κυρίως οι νέοι στο χώρο, αναρωτιούνται σε ποιο βαθμό θα πρέπει να υπολογίζουν έναν τεχνικό δείκτη.
 
 
Ένας από τους πιο ευρέως διαδεδομένους τεχνικούς δείκτες, είναι ο Stochastics.
 
 
Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της τεχνικής ανάλυσης είναι η αναγνώριση των σχηματισμών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντιστροφή της τάσης.
 
 
Ο Leonardo Fibonacci ήταν ένας διάσημος μαθηματικός του 13ου αιώνα. Ήταν η αιτία για να ασπαστεί η Ευρώπη το δεκαδικό σύστημα, και την τοποθέτηση του αριθμού μηδέν ως πρώτο στοιχείο της αριθμητικής κλίμακας. Επιπρόσθετα, ανακάλυψε μια αριθμητική ακολουθία γνωστή και ως Ακολουθία Fibonacci.
 
 
Αρκετές φορές ακούμε και διαβάζουμε σε τεχνικές αναλύσεις τους όρους υπεραγορασμένη και υπερπουλημένη αγορά. Πως μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε αυτές τις καταστάσεις στις αγορές ;
 
 
Στόχος των ποσοστών διόρθωσης Fibonacci είναι να δείξουν πόσο μπορεί να διορθώσει ένα νομισματικό ζεύγος μετά από μια έντονη κίνηση, είτε ανοδική, είτε πτωτική.
 
 
Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο στο trading και οι περισσότερες στρατηγικές περιλαμβάνουν τη χρήση στηρίξεων και αντιστάσεων.