Η ομόφωνη απόφαση σηματοδοτεί την βούληση του κλάδου για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων
Οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου των πετρελαιοειδών, ΕΛΠΕ και Motor Oil, αναλαμβάνουν την εναλλασσόμενη προεδρία στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Έτσι, από 1ης Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βασίλειος Σεραφειμάκης της AVINOIL (του ομίλου της Motor Oil) και αντιπρόεδρος ο Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ (όμιλος ΕΛΠΕ). Από 1ης Αυγούστου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2019, πρόεδρος θα είναι ο Ρομπέρτο Καραχάννας και αντιπρόεδρος ο κ. Β. Σεραφειμάκης. Στο ΔΣ εξελέγησαν ακόμη εκπρόσωποι των εταιριών Ελίν, LPC, Aegean και Revoil.
Σχετικά με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, παράγοντες της αγοράς τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ομόφωνη απόφαση για εναλλαγή των Ομίλων ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ στην προεδρία του Συνδέσμου σηματοδοτεί την βούληση του κλάδου για την άμεση, αποτελεσματική και σε βάθος αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ζητημάτων, που ταλανίζουν επί σειρά ετών την αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεταν,οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου μπορούν να συνδράμουν με αποτελεσματικό τρόπο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στόχοι της νέας Διοίκησης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι:
- Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με προτεραιότητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών.
- Η καταπολέμηση της νοθείας στα καύσιμα και του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, καθώς και κάθε μορφής παραεμπορίας - φαινόμενα που οδηγούν σε απώλειες κρατικών εσόδων της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον.
-Η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό.
-Η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργίας της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
-Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου και την ενίσχυση της ρευστότητας.
-Η ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ενεργειακή μετεξέλιξη της αγοράς (στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της ΕΕ).
-Η πάταξη της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.