Η δημόσια συγνώμη από τον κύριο Barilla

Η επικοινωνιακή και οικονομική πανωλεθρία, που προκάλεσαν οι σεξιστικές δηλώσεις του προέδρου της Barilla κατά των γκέι, είχε σαν αποτέλεσμα ο Guido Barilla να αναρτήσει στην ιστοσελίδα εταιρίας στο Facebook ένα βίντεο, στο οποίο ζητά συγνώμη από όλους όσους έθιξε. 

"Σε όλη μου τη ζωή σεβόμουν κάθε άνθρωπο που γνώριζα, συμπεριλαμβανομένων των γκέι και των οικογενειών τους, χωρίς καμία διάκριση", λέει ο Mr Barilla στο μήνυμα του. 

"Οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στα λόγια μου (είχε απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μία οικογένεια ομοφυλόφιλων για να διαφημίσει τα προϊόντα του και δήλωσε: “Αν έχουν πρόβλημα οι γκέι, ας τρώνε άλλη μάρκα ζυμαρικών”) με στενοχώρησε και με προβλημάτισε", συνεχίζει ο πρόεδρος της διάσημης εταιρίας ζυμαρικών. 

"Προφανώς, έχω πολλά ακόμα να μάθω για τη ζωηρή συζήτηση για την εξέλιξη του θεσμού της  οικογένειας. Γι΄αυτό, τις επόμενες εβδομάδες, θα συναντηθώ με τους καλύτερους αντιπροσώπους των ομάδων, που έθιξα", ανακοίνωσε τέλος ο Guido Barilla .