Έκλεισε η βιομηχανία πορνό και γκρεμίστηκε ο κινηματογραφικός κλάδος !

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα κρίνονται μάλλον απογοητευτικά από την αγορά, και όχι άδικα. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι κατά μέσο όρο θα γίνονταν 177.000 προσλήψεις τον Αύγουστο, όμως έγιναν τελικά 169.000. Παράλληλα, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και τα στοιχεία όσον αφορά την απασχόληση κατά τους δύο προηγούμενους μήνες: τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν μόνο 172.000 θέσεις εργασίας και όχι "περισσότερες από 188.000", όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, ενώ τον Ιούλιο ήταν ακόμη λιγότερες, μόλις 104.000 αντί για τις αναμενόμενες 162.000.

Ένας από τους τομείς που φαίνεται πως έχουν πληγεί περισσότερο τον τελευταίο μήνα είναι αυτός του κινηματογράφου, όπου μέσα σε ένα μήνα χάθηκαν 22.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 6% των συνολικών θέσεων εργασίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό, που προκαλεί μία εύλογη απορία: Τι συνέβη μέσα σε ένα μήνα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, που είχε τέτοιες επιπτώσεις;

Η απάντηση, σύμφωνα με την Washington Post, είναι σίγουρα αναπάντεχη: Η αιτία είναι το προσωρινό “κλείσιμο” της βιομηχανίας πορνό των ΗΠΑ για μία εβδομάδα περίπου!

Στα μέσα Αυγούστου, μία πορνοστάρ με το ψευδώνυμο Κάμερον Μπέι βρέθηκε θετική στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, γεγονός που ανάγκασε τα στούντιο που γυρίζουν ταινίες για ενηλίκους να σταματήσουν όλες τις παραγωγές τους. Μία εβδομάδα αργότερα, όλοι όσοι είχαν συμπρωταγωνιστήσει με την Κάμερον Μπέι σε αισθησιακές ταινίες είχαν ελεγχθεί για τον ιό HIV και κανείς δε βγήκε θετικός, κι έτσι τα στούντιο άνοιξαν και πάλι.

Και μπορεί η ιστορία αυτή να κράτησε λίγες μόνο μέρες, έτυχε όμως να είναι οι μέρες που το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ συλλέγει τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η “μαγική εικόνα”...