Ταγιάνι: Δίκαια λύση για την Ελλάδα η επιμήκυνση

Δίκαια και αλληλέγγυα λύση θα ήταν η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων για την Ελλάδα, “μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες”, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Ταγιάνι μάλιστα, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI, υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, αφού με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, “πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε ο Αντόνιο Ταγιάνι, πριν το τέλος του 2013 θα μεταβεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μαζί με Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Αναφερόμενος τέλος στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε έκκληση να μην υπερισχύσουν “λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης”.