Ρώσος πήρε πιστωτική από τράπεζα, με τους δικούς του όρους!

Ο Ντμίτρι Αγκάρκοφ φαίνεται να κατόρθωσε αυτό που πολλοί έχουν φανταστεί και οραματιστεί στο παρελθόν. Η ιδέα να κερδίσεις τις τράπεζες στο ίδιο τους το παιχνίδι μπορεί να μοιάζει ως ένα κρύο αστείο μεταξύ πλουσίων, όμως ο 42χρονος Ρώσος ίσως τα κατάφερε!

Ένα πρωινό έλαβε μια προσφορά πιστωτικής κάρτας μέσω e-mail από την Tinkoff Credit Systems, χωρίς να το έχει ζητήσει.  Οι περισσότεροι απλά θα αγνοούσαν το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Όχι όμως ο Αγκάρκοφ. Ο 42χρονος επεξεργάστηκε το έγγραφο και μετέβαλε τους όρους της συμφωνίας. Κατόπιν, το απέστειλε πίσω στην τράπεζα που του το είχε στείλει.

Η τράπεζα το υπέγραψε, χωρίς να διαβάσει τους όρους. Ανάμεσα σε όσα είχε στείλει στην τράπεζα και εκείνη συμφώνησε, ήταν μηδενικό επιτόκιο για οφειλές, απεριόριστη πίστωση και αφορολόγητες συναλλαγές. Επίσης, ο Αγκάρκοφ αποδείχθηκε προνοητικός. Στο κείμενο που απέστειλε, συμπεριέλαβε τροπολογία που έλεγε ότι η τράπεζα θα του καταβάλλει αστρονομικά πρόστιμα, σε περίπτωση που επιχειρούσε να μεταβάλλει ή να ακυρώσει το συμβόλαιο!

Ο πολυμήχανος Ρώσος χρησιμοποίησε την κάρτα για δύο χρόνια συνολικά, αλλά τελικά η τράπεζα την ακύρωσε και τον μήνυσε για 1.363 δολάρια. Η τράπεζα ισχυρίστηκε ότι ο 42χρονος τους χρωστούσε φόρους, επιτόκια και ληξιπρόθεσμες πληρωμές.

Το δικαστήριο όμως τον δικαίωσε και εκείνος πλήρωσε 575 δολάρια για αντιστάθμισμα της δημιουργίας όρων από την πλευρά του στο συμβόλαιο της τράπεζας! Τώρα όμως που απαλείφθηκαν αυτές οι κατηγορίες, μετά την πληρωμή του προστίμου, εκείνος μήνυσε την τράπεζα και ζητά 727.000 δολάρια για τη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου που είχε αρχικά αποδεχτεί και για απάτη.

"Υπέγραψαν τα χαρτιά χωρίς να τα διαβάσουν. Αυτό δε λένε σε όσους δανείζουν, όταν η υπόθεση φτάνει στο δικαστήριο; Να το διαβάζατε... Τώρα το είπαν αυτοί: Δεν το διαβάσαμε. Κι εμείς τι να κάνουμε;", διερωτάται με κομπορρημοσύνη ο δικηγόρος του Αγκάρκοφ.

Πάντως, αν είχε δική του τράπεζα ο Αγκάρκοφ, με τέτοιους όρους απεριόριστης ελευθεριότητας στις πιστωτικές, θα είχε πελάτες και κατόχους πιστωτικών καρτών του όλους τους Ρώσους, αλλά σίγουρα η τράπεζά του θα έμπαινε μέσα...