Στάινμπρουκ: Φόροι στους πλούσιους, φρένο στους τραπεζίτες

Στην τελική φάση της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Πέερ Στάινμπρουκ και κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ ότι "με την ακινησία της, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας".

Ο Στάινμπρουκ, σε συγκέντρωση στο Αμβούργο, εξήγησε ότι στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει φόρους για τους πλούσιους, αλλά μόνο για τους πολύ πλούσιους.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μόνον τα παντρεμένα ζευγάρια με καθαρό ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ –ή άγαμα πρόσωπα που κερδίζουν καθαρά από 100.000 ευρώ ετησίως και πάνω– θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις της φορολογίας που σχεδιάζει.

"Ορισμένοι λένε πως δεν μπορείς να μιλάς περί αύξησης των φόρων σε μια προεκλογική εκστρατεία, αλλά εγώ λέω ότι αυτός είναι ο έντιμος τρόπος να πορεύεσαι", δήλωσε αφοπλιστικά, πάντως.

Ο υποψήφιος του SPD επανέλαβε την δέσμευσή του να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και να θεσπίσει ένα νέο ελεγκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία των τραπεζών, τονίζοντας πως "χρειάζεται να ελέγξουμε τους τζογαδόρους στις τράπεζες".

Ο Πέερ Στάινμπρουκ υποσχέθηκε ακόμη να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των ενοικίων, να αυξήσει τη φορολογία για τους πλούσιους και να χρησιμοποιήσει τα ποσά που θα συγκεντρωθούν για την βελτίωση της παιδείας και των υποδομών.