Σόιμπλε: Μόνο 3.000 διαδήλωσαν στην Αθήνα κατά των απολύσεων

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου εναντίον του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα Schweiz am Sonntag.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ρώτησαν τον Σόιμπλε: “Όταν επισκεφθήκατε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, μία εφημερίδα είχε τίτλο: Άβε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν. Σας απασχολούν τέτοια πρωτοσέλιδα;”. Ο Γερμανός υπουργός απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως αφενός δε γνωρίζει ελληνικά και αφετέρου “υπάρχουν και αλλού στις εφημερίδες πολλές ανοησίες”.

Στην παρατήρηση ότι τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν έκφραση της αγανάκτησης για τη γερμανική λιτότητα, ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι δε θα πρέπει μεμονωμένες περιπτώσεις να γενικεύονται με αυτόν τον τρόπο. “Όταν το ελληνικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδήλωσαν μόνο 3.000 άνθρωποι. Θα μπορούσε κανείς να γράψει ότι υπήρξαν μόνο 3.000 διαδηλωτές”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμα “καθαρή ανοησία” τις γνώμες περί “γερμανικής Ευρώπης”, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δε θέλει μία γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ισχυρή Ευρώπη, και ξεκαθαρίζοντας πως “στην Ευρώπη καμία χώρα δεν αναγκάζει την άλλη να κάνει οτιδήποτε”.