Σαουδάραβας πρίγκηπας μηνύει το Forbes που τον έβγαλε… φτωχότερο !

Μήνυση σε βάρος του οικονομικού περιοδικού Forbes υπέβαλε ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος πρίγκηπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, καταγγέλλοντας ότι τον δυσφήμισε όταν έγραψε ότι η περιουσία του ανέρχεται “μόνο” σε 20 δισ. δολάρια, ενώ στην πραγματικότητα σύμφωνα με τον ίδιο πλησιάζει τα 30 δισ. δολάρια.

Ο πρίγκηπας χαρακτηρίζει λανθασμένη και προκατειλημμένη απέναντι στους προερχόμενους από τη Μέση Ανατολή επιχειρηματίες τη "λίστα" που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Φέτος, στον κατάλογο αυτό ο εγγονός του ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας και ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα βρίσκεται στην 26η θέση.

Μέσω της εταιρείας του, της Kingdom Holding Company, ο πρίγκιπας έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών εταιρειών όπως οι Citigroup, News Corp και Apple Inc. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το George V του Παρισιού. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρείας, στη διαδικασία εκτίμησης της περιουσίας χρησιμοποιήθηκαν λανθασμένα στοιχεία, ενώ εκφράζεται η υποψία ότι στόχος ήταν να ζημιωθούν οι επενδυτές της Μέσης Ανατολής.