Κύπρος: Διόρισαν μέλος στην Κεντρική Τράπεζα και δεν το θυμούνται!

Διαστάσεις σκανδάλου τείνει να προσλάβει το ζήτημα που απεκάλυψε το Sigmalive και αφορά το διορισμό – "φάντασμα", μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, για τον οποίο κανείς δε γνωρίζει τίποτα.

Ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ήδη διορισμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση και τέταρτο μέλος, τον οποίο, ωστόσο, κανείς δε θυμάται να διόρισε.

Πρόκειται για τον Λάμπρο Καϊκίτη, που διορίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τις Προεδρικές είχε ανακοινωθεί ότι είχε διοριστεί νέος σύμβουλος για να αντικαταστήσει τον Μάριο Κλείτου, ο οποίος είχε αποχωρήσει.

Ωστόσο, ποτέ δεν ανακοινώθηκε το όνομά του και ποτέ από τότε δεν είχε εμφανισθεί σε συνεδρία ή έστω στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας οποιοδήποτε άτομο ως ο νέος σύμβουλος.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, παρέθεσε ανεπίσημο γεύμα γνωριμίας στα τρία νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Μιχάλη Σπανό και Στέλιο Κοιλιάρη και τους σύστησε ως μέλος του συμβουλίου και τον Λάμπρο Καϊκίτη, για τον οποίο τους είπε ότι διορίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίας του  Υπουργικού Συμβουλίου της 20ης Φεβρουαρίου 2013, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, πρότεινε τον διορισμό του Λάμπρου Καϊκίτη στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο διορισμός δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας ως πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο, ο κ. Σιαρλή δήλωσε ότι όχι μόνο δεν έκανε τέτοια πρόταση, αλλά ούτε έχει ιδέα για τέτοιο διορισμό, ούτε και συμμετείχε στα Υπουργικά Συμβούλια στις 20 και 22 Φεβρουαρίου.

"Το όνομα του Λάμπρου Καικίτη δεν μου θυμίζει τίποτα. Τέτοια υπόθεση δεν ήλθε σε γνώση μου. Δεν γνωρίζω τον κ. Καικίτη και δεν ενημερώθηκα. Ούτε έκανα κάποια συζήτηση με τον Κεντρικό Τραπεζίτη για το συγκεκριμένο ζήτημα", δήλωσε στο Sigmalive o κ. Σιαρλή.

Τον κ. Σιαρλή αναπληρούσε στα συγκεκριμένα υπουργικά συμβούλια ο τέως Υπουργό Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Ο κ. Φλουρέντζου δήλωσε επίσης ότι δε θυμάται οτιδήποτε για το θέμα.

Πηγή: www.sigmalive.com