Μπαρόζο: Η Ισπανία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου

Τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η Ισπανία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας αναγνώρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, η ανταγωνιστικότητα της ισπανικής οικονομίας μπορεί να βελτιωθεί εάν η ισπανική κυβέρνηση συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Ο Μπαρόζο παραδέχθηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι δύσκολες και αργούν να αποδώσουν καρπούς, αλλά φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Όπως σημείωσε ο Μπαρόζο στη συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας λίγο μετά τη συνάντησή τους, συζήτησαν θέματα που άπτονται της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, τη συμβολή των ευρωπαϊκών πολιτικών στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να διορθώσει τις διαρθρωτικές ανισορροπίες της ισπανικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι μεν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2014.