Διασκορπισμένη σε φορολογικούς παραδείσους η περιουσία του Rybolovlev

Ο δισεκατομμυριούχος Dimitry Rybolovlev, ο 14ος ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ο αγοραστής του Σκορπιού, φέρεται να έχει περιουσία πάνω από 9,5 δισ. δολάρια, διασκορπισμένη σε φορολογικούς παραδείσους.

Σύμφωνα με το Bloomberg η πρώην σύζυγος του τον κατηγορεί ότι έχει στήσει ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών για να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία από τις φορολογικές αρχές.

Ο Rybolovlev, ο οποίος ζει στο Μονακό, έκανε μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την πώληση των δύο εταιρειών λιπασμάτων  το 2010 και το 2011.

Μάλιστα επενδύει στην τέχνη και έχει έργα του Βαν Γκογκ, του Μονέ και του Πικάσοσε εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Ο Rybolovlev αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη για 88 εκατομμύρια δολάρια το 2011 χρησιμοποιώντας ένα trust που σχετίζεται με την κόρη του, Αικατερίνη.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του ο δισεκατομμυριούχος μετακίνησε ακόμη πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων κοσμήματα, έπιπλα και τα γιοτ, υπό τον έλεγχο των δύο trust, Κριός και Παρθένος, που ίδρυσε στην Κύπρο το 2005.