Χείρα συνεργασίας τείνει ο Π. Δημητριάδης στην κυβέρνηση

Χείρα συνεργασίας προς την κυπριακή κυβέρνηση και τη Βουλή τείνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η Τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η Τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει.

Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύκτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

“Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοί λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοί εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν” τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι “η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Γιούρογκρουπ και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων”.