“Κλείνει το μάτι” σε Ιρλανδία-Πορτογαλία ο Ντάισελμπλουμ

Πολύ πιθανό θεωρείται το Eurogroup της Παρασκευής να εγκρίνει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

“Οι προθέσεις είναι πολύ θετικές για να μελετήσουμε την επέκταση των ωριμάνσεων τόσο για την Ιρλανδία, όσο και για την Πορτογαλία”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε πως η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ έχουν καταθέσει ήδη πρόταση για επταετή επιμήκυνση, η οποία βρίσκεται υπό συζήτηση. “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το θέμα αύριο”, τόνισε.

Ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ακόμα ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε μία αξιόλογη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2013, καθώς “υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών κρατών-μελών”, όπως ανέφερε, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην Ισπανία, για την οποία υπογράμμισε ότι μπορεί να γίνει μία από τις “οικονομικές ατμομηχανές” της Ευρωζώνης. “Δε θα εκπλαγώ αν η Ισπανία μας εκπλήξει όλους, δείχνοντας μία πολύ ισχυρή οικονομική ανάκαμψη”, σχολίασε.