“Η κόρη του Αναστασιάδη και ο Σαρρής έβγαλαν, λεφτά στο εξωτερικό”

Σάλο προκαλούν στην Κύπρο οι αποκαλύψεις ότι η κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και ο πρώην υπουργός οικονομικών Μεγάλης Σαρρής έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, λίγες μέρες πριν την πρώτη απόφαση του Eurogroup για κούρεμα.

Στο τηλεοπτικό δελτίο του Μega-Κύπρου παρουσιάσθηκε η λίστα των 6.000 καταθετών, που μετέφεραν πέραν των 4 δισ. ευρώ εκτός Κύπρου λίγες ημέρες, πριν το πρώτο Εurogroup , στις 14 Μαρτίου.

Tο κανάλι δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, "έδειξε" όμως μέσα από τα πλάνα της λίστας δύο "σημαντικά" πρόσωπα, αυτό της θυγατέρας του προέδρου της Δημοκρατίας, Έλσας Ν. Αναστασιάδη, αλλά και του μέχρι πριν λίγες ημέρες υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

Το Μega στο σχετικό ρεπορτάζ και στα πλάνα του δεν έδειξε τα ποσά, που διακινήθηκαν από τα συγκεκριμένα άτομα.
Η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο και στη διάθεση της βουλής.

Όπως προκύπτει από τη λίστα την οποία εξασφάλισε το Μega μέσα σε δεκαπέντε μέρες έκαναν φτερά από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής σχεδόν 4 δισ.

Από μία απλή ανάγνωση της λίστας διαφαίνεται πως ξένοι-επιχειρηματίες Ρώσοι στην πλειοψηφία τους έσπευσαν να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους εκατομμυρίων είτε σε ρούβλια είτε σε δολάρια είτε σε ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο φαίνεται αυτό να έγινε στο πλαίσιο οικονομικών δραστηριοτήτων τους.

Υπήρχαν και Κύπριοι μεγαλοκαταθέτες αλλά και μικροκαταθέτες των εκατόν και διακόσιων χιλιάδων ευρώ".