Για πολλά χρόνια, ο Ertan Ercantan κέρδιζε τα προς το ζην πουλώντας τουρκικά χαλιά στους Έλληνες Κυπρίους.
"Αν τα πράγματα είναι άσχημα για αυτούς, τότε αυτό είναι κακό για εμάς," ανέφερε ο Ercantan, στο Bloomberg. "Κοιτάξτε τον δρόμο εδώ. Κανονικά αυτοί οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ανθρώπους. Τώρα, είναι άδειοι" λέει στο πρακτορείο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο δεν υπάρχουν σημάδια χαιρεκακίας για το οικονομικό κραχ στο διεθνώς αναγνωρισμένο Κυπριακό κράτος. Αντ 'αυτού, οι Τουρκοκύπριοι περιμένουν να μοιραστούν τον πόνο.
"Αυτό δεν θα είναι εύκολο για τους Τουρκοκύπριους, πολιτικά και οικονομικά" δηλώνει στο πρακτορείο ο James Ker-Lindsay, του London School of Economics και συμπληρώνει: "Την τελευταία δεκαετία έχουν σχηματίσει δεσμούς με τους Ελληνοκύπριους, και περνούν συχνά τα σύνορα για να βρουν δουλειά. Πιθανότατα η συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας θα είναι μαζική".
Εκ μέρους του εμπορικού επιμελητηρίου του ψευδοκράτους, ο Kemal Baykalli, δηλώνει στο πρκτορείο ότι "η λογική δείχνει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε σε αυτό το μικρό νησί για να ξεπεράσουμε την κρίση".
Το άρθρο του Bloomberg έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ περί "σημαντκής ευκαιρίας" για τον τερματισμό της διχοτόμησης της νήσου λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σημειώνοντας πως η άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο ψευδοκράτος και η επανένωση της νήσου θα μπορούσε να έχει τεράστια οικονομικά οφέλη.