“Δάσκαλος της οικονομικής πολιτικής ο Μ. Σαρρής”

“Και με τη βούλα” υπουργός Οικονομικών της Κύπρου είναι πλέον ο Χάρης Γεωργιάδης, που ορκίστηκε σήμερα στη θέση του απερχόμενου Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του από τον κ. Σαρρή, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι η Κύπρος θα σταθεί στα πόδια της, θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύντομα δε θα εξαρτάται από κανέναν, προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει την προοπτική, τους ανθρώπους και τις δυνάμεις να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πάει μπροστά.

Όσο για τον Μιχάλη Σαρρή, τον χαρακτήρισε “δάσκαλο της οικονομικής πολιτικής” και επεσήμανε ότι άφησε το στίγμα του στα οικονομικά πράγματα.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και σημείωσε πως η θητεία του στο υπουργείο ήταν σύντομη αλλά και δύσκολη, γεμάτη σκληρούς αγώνες και τολμηρές αποφάσεις, και υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση του μνημονίου αρχίζει μία νέα σελίδα για την οικονομική ιστορία της Κύπρου.

Τη θέση του Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, από την ηγεσία του οποίου προέρχεται, ανέλαβε η μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια του υπουργείου Εμπορίου, Ζέτα Αιμιλιανίδου.