Μοσκοβισί: Μόνο εγώ υποστήριξα τις καταθέσεις κάτω των 100.000

Ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης που υπερασπίστηκε τους μικροκαταθέτες και τάχθηκε κατά της αρχικής απόφασης του Eurogroup, που ανάγκαζε σε απώλειες ακόμα και τους καταθέτες με λιγότερα από 100.000 ευρώ στο λογαριασμό του, ισχυρίζεται πως είναι ο Πιέρ Μορκοβισί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien, ο Μοσκοβισί ξεκαθαρίζει πως πάντα υποστήριζε πως οι καταθέτες με λιγότερα από 100.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους δεν πρέπει να φορολογούνται και “αυτή ήταν η γαλλική θέση” στο πρώτο Eurogroup.

“Ήμουν ο μόνος που τους υπερασπίστηκα αρχικά στο Eurogroup. Μετά από μία παράκαμψη, τελικά εισακούστηκα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.

Όσο για τη στάση της Γερμανίας και το κατά πόσον η Ευρώπη “πέφτει στα γόνατα” μπροστά της, ο Μοσκοβισί διαβεβαιώνει ότι “δεν πέφτω στα γόνατά μου μπροστά στη Γερμανία, η Γαλλία μετρά και έχει ειδικό βάρος” και σημειώνει ότι το πρόβλημα της Γαλλίας είναι ότι έχει μία οικονομία ασθενέστερη από αυτήν της Γερμανίας. “Χρειάζεται σίγουρα μία πιο ισορροπημένη σχέση με τη Γερμανία”, παραδέχεται πάντως.