Παγώνει ο Κύπριος πρόεδρος την απορρόφηση Κύπρου-Λαϊκής από την Πειραιώς

Παγώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης την απορρόφηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και την CPB (Λαϊκή Τράπεζα) από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, εξερχόμενος από το γεύμα εργασίας πριν από τη σύγκλιση του Eurogroup, αποφάσισε να σταματήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες αφορούσαν και την Ελληνική Τράπεζα.

Ο λόγος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 24h.com.cy, είναι να έχει ο κ. Αναστασιάδης ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του στην κρίσιμη σύσκεψη των Βρυξελλών. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, σύμφωνοι για το "πάγωμα" αυτό είναι και οι υπόλοιποι Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα παραπάνω αποτελούν επιβεβαίωση του πρωινού ρεπορτάζ του news.gr, το οποίο έκανε λόγο για ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών που συμμετέχουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που αργότερα αναμετέδωσαν η Καθημερινή Κύπρου και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά την τράπεζα Πειραιώς, νομικής υφής φέρεται να είναι τα ζητήματα που αφορούν στην εξαγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Σταύρος Λεκκάκος στην ιστοσελίδα bankingnews.gr.

"Τα προβλήματα είναι νομικής υφής. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Εξαγοράζει η Τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε τα ATMs πόσα χρήματα,  πόσα χαρτονομίσματα διαθέτουν. Μπορούμε να προχωρήσουμε ένα deal όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές ασάφειες; Οι διαπραγματεύσεις με τους νομικούς εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης και των τραπεζών συνεχίζονται μας παρέχουν διάφορα στοιχεία αλλά προφανώς είναι πολιτική απόφαση για το τι θα συμβεί", δήλωσε ο κ. Λεκκάκος.