Μετά το “όχι” οι Κύπριοι σκέφτονται να ζητήσουν… συγνώμη

Σε μια "κωλοτούμπα" άνευ προηγουμένου ενδέχεται να υποχρεωθεί η Κύπρος, μετά το ηρωϊκό όχι της Βουλής στο κούρεμα των καταθέσεων.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης μέσα από την κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών της Βουλής όπου συζητούνται τα εννέα νομοσχέδια είναι αποκαλυπτικές...

Βουλευτής έφτασε στο σημείο να προτείνει να βγουν δημόσια οι κύπριοι και να ζητήσουν συγγνώμη από τους Ευρωπαίους! Συγκεκριμένα πληροφορίες του 24h.com.cy αναφέρουν ότι υπάρχουν έντονες συζητήσεις στη Βουλή όπου βουλευτές διατυπώνουν τη θέση πως πρέπει να επανέλθουμε στο αρχικό σχέδιο που είχε επιβληθεί από το Eurogroup.

Βουλευτής φέρεται να δήλωσε ότι πρέπει: "Να βγούμε δημόσια να πούμε συγγνώμη", ενώ άλλος βουλευτής μιλάει για απόρριψη: "Να πάμε μόνοι μας..." είπε μέσα στην Επιτροπή.

Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ΡΙΚ από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη οι Κύπριοι συζητούν για επιστροφή στο αρχικό πλάνο του Eurogroup. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε λίγη ώρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή στο σχέδιο του Eurogroup σημαίνει κούρεμα καταθέσεων – τουλάχιστον σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην Κύπρο φτάνουν τα μηνύματα για το "μεγαλοπρεπές' όχι της Ρωσίας, αλλά και τις νέες προειδοποιήσεις Μέρκελ η οποία τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το plan Β, ενώ τόνισε ότι οι Κύπριοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την αντοχή της Γερμανίας...

 Η Κύπρος εξετάζει να επανεισάγει την έκτακτη εισφορά για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.