Υπ. Παιδείας Κύπρου: Ας μας δείξουν πώς θα κόψουμε τα κεφάλια μας

"Εμείς κάνουμε τις αντιπροτάσεις μας. Από κει και πέρα, αν θέλουν να μας δείξουν τον τρόπο να κόψουμε τα κεφάλια μας, να μας πουν και ποιο μαχαίρι να αγοράσουμε" τόνισε ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόρριψης των προτάσεων από τους Ευρωπαίους.

Όπως είπε για την εκκαθάριση της Λαϊκής τράπεζας : "Με τη διαδικασία, που προτείνουμε, θα προκύψει η διασφάλιση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ άμεσα. Αυτό περιλαμβάνει το 90% των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας. Δεύτερον, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Θα υπάρξουν κάποιες απώλειες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι την Τρίτη ή Τετάρτη, όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες, η Λαϊκή θα συνεχίσει να εργάζεται μέσα στο νέο καθεστώς βέβαια, αλλά ο βασικός κορμός δεν θα έχει απώλειες. Τρίτον, με αυτή τη διαδικασία, το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπει σε περιπέτειες".

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι με το Ταμείο Αλληλεγγύης και τις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης: "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα αν με αυτή την πρόταση βγαίνουν τα νούμερα".