Κύπρος: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Παρασκευής

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα διεξαχθεί αύριο στη Λευκωσία, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι η σύσκεψη αυτή θα αποτελέσει συνέχεια της προσπάθειας για να ολοκληρωθεί το σχέδιο στήριξης της Κύπρου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμα ότι μέχρι τη Δεύτερα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για οικονομική στήριξη της Κύπρου.

Στις 18.00 σήμερα συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης, με στόχο να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε από τη Μόσχα ότι ενδέχεται στο Ταμείο να συνεισφέρει και η Ρωσία.

Μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί απόψε, με την μορφή του κατεπείγοντος, στη Βουλή. Η συνεδρίαση της Βουλής έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 19.00.

Αναφορικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης, δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το αποδέχεται η τρόικα και αν η συνεισφορά των πολιτών θα είναι σε εθελοντική βάση.