Κύπρος: Περισσότερη ενημέρωση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ

Την ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης σε σχέση με τις πρόνοιες της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup για την Κύπρο, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Εξερχόμενος από τη Βουλή -μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των Αρχηγών και Εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων- ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να γνωρίζει, κατά πόσο η συζήτηση που έγινε στο Eurogroup είναι στη βάση και την αποδοχή εκ μέρους όλων, ιδιαίτερα των Γερμανών, και αν  είναι συστημικό το πρόβλημα της Κύπρου, "καθώς αν δεν είναι έτσι,  θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά".

Δεύτερον, πρόσθεσε, "έχουμε πληροφορηθεί της θετικής εξέλιξης να υπάρξουν σημαντικές διασφαλίσεις για τις περικοπές", εξέλιξη την οποία, όπως ανέφερε, θεωρεί πολύ σημαντική και ως εκ τούτου αυτή θα πρέπει να εξηγηθεί στους καταθέτες.

Τρίτο, συμπλήρωσε, θα πρέπει η δανειακή σύμβαση να επιτρέπει σε περίπτωση που η Κύπρος εξασφαλίσει τους πόρους, "να ξεφύγουμε γρήγορα από αυτή την απαράδεκτη παγίδα που μας στήνει η λεγόμενη αλληλεγγύη των Ευρωπαίων".