Το μεγαλύτερο πρόστιμο όλων των εποχών σε hedge fund στις ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο πρόστιμο όλων των εποχών για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών  επέβαλε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο hedge fund CR Intrinsic, για μία υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της, η CR Intrinsic δέχθηκε διακανονισμό σύμφωνα με τον οποίο θα καταβάλει το ποσό των 614 εκατ. δολαρίων, καθώς ένας από τους διαχειριστές του hedge fund το 2008 απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητες λεπτομέρειες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, πριν αυτές ανακοινωθούν, και τις εκμεταλλεύτηκε προς όφελος της CR Intrinsic.

“Μία ισχυρή κουλτούρα συμμόρφωσης και μηδενικής ανοχής απέναντι στα παραπτώματα υπαλλήλων μπορεί να βοηθήσει άλλες εταιρείες να αποφύγουν τις σοβαρές χρηματικές συνέπειες που αντιμετωπίζει η CR Intrinsic για το παράπτωμά της”, σχολίασε αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CR Intrinsic προχώρησε στο διακανονισμό χωρίς να παραδεχθεί ή να αρνηθεί την ενοχή της, ενώ η έρευνα της Επιτροπής συνεχίζεται.