Σαμαράς: Η έλλειψη ανάπτυξης νo. 1 πρόβλημα στην Ευρώπη

"Η έλλειψη ανάπτυξης είναι το  νουμερο ένα  πρόβλημα για την Ευρώπη", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως στην Ελλάδα υποφέρουμε από την ανεργία, καθώς όπως είπε "έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους" και χαρακτήρισε για αυτό το λόγο πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση που ξεκινά αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Αργότερα, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει η ΕΕ για να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και να μειωθεί η ανεργία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαμαράς αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επεσήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας, όπου επεσήμανε πως η άνοδος των τιμών έχει επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.