“Λίφτινγκ” στους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg

Ένα νέο και ιδιαίτερα εύχρηστο εργαλείο παρέχει πλέον η ιστοσελίδα του πρακτορείου Bloomberg σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Πρόκειται για το ανανεωμένο Bloomberg Billionaires, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους εκατό πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, όμως τους δίνονται επιπλέον δυνατότητες, όπως να συγκρίνουν τη μεταβολή της περιουσίας τους το τελευταίο διάστημα, να τους ταξινομήσουν με βάση την εθνικότητά τους, το φύλο τους, την ηλικία τους ή τη βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιούνται, αλλά και την πηγή του πλούτου τους, δηλαδή το αν είναι αυτοδημιούργητοι ή αν κληρονόμησαν τα πλούτη τους, ενώ στον χάρτη του Bloomberg Billionaires μπορεί ακόμα ο χρήστης να δει πού συγκεντρώνεται ο πλούτος ανά τον πλανήτη.

Για τους περισσότερους από τους δισεκατομμυριούχους υπάρχει και ένα σχέδιο του προσώπου τους, ενώ με ένα κλικ του ποντικιού πάνω στα σχέδια αυτά παρουσιάζονται οι πλήρεις πληροφορίες για τον συγκεκριμένο δισεκατομμυριούχο.

Σημειώνεται πως το Bloomberg διατηρούσε αυτά τα στοιχεία κρυφά, όμως τώρα τα δίνει στη δημοσιότητα δωρεάν, με στόχο να φτάσουν τα στοιχεία αυτά σε ένα πιο μαζικό ακροατήριο. Εκτιμάται μάλιστα ότι μπορεί να φανούν χρήσιμα σε δημοσιογράφους, φοιτητές, ερευνητές, ή απλά σε όποιον είναι περίεργος να μάθει πώς τα περνούν οι πλούσιοι.