Στήριξη από Γερμανία και Γιούνκερ στον Ντάισελμπλουμ

Με τις “ευλογίες” της Γερμανίας, αλλά και του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα αναλάβει την ηγεσία του Eurogroup ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, όπως όλα δείχνουν.

Ο Ντάισελμπλουμ είχε σήμερα συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, με τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο διάδοχό του.

“Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών παρουσίασε την υποψηφιότητά του, και είναι καλή υποψηφιότητα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιούνκερ, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηρίζει την υποψηφιότητα του Ντάισελμπλουμ.

Λιγότερο ενθουσιώδης είναι η υποδοχή της υποψηφιότητας Ντάισελμπλουμ σε άλλες χώρες, και ιδιαίτερα στη Γαλλία, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, να δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ότι θα ήθελε να γνωρίζει περισσότερα πράγματα για το πρόγραμμα που σκοπεύει να ακολουθήσει.

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε σήμερα: “Ο Γάλλος ομόλογός μου ζήτησε μία παρουσίαση του οράματός μου για το Eurogroup. Θα χαρώ πολύ να την κάνω τη Δευτέρα”.

Έτσι, στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται ο Ντάισελμπλουμ να πάρει το χρίσμα του προέδρου, παρουσιάζοντας παράλληλα τις θέσεις του και το σχέδιό του.