Μέρκελ: Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναμιχθεί – Το Eurogroup θα αποφασίσει

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής που θα ξεκινήσει το βράδυ.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους τρεις θεσμούς και οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν. Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναμιχθεί. Απόψε θα ασχοληθούμε με το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης” δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.   

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, που είναι και το κύριο θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθούν εδώ και τώρα λύσεις που θα είναι αποτελεσματικές σε βάθος χρόνου, ενώ διεμήνυσε πως δεν θα πρέπει για το θέμα αυτό να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμβιβασμός: “Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό,ώστε η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση”, είπε. Όπως μάλιστα σχολίασε, "η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες, διαπραγματεύσεις και τελικά συμβιβασμούς".

“Η Ελλάδα δεν έχει πια πολύ χρόνο. Δεν είμαστε ακόμα μακριά. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας. Ο στόχος της Ευρώπης δεν είναι η αποτυχία. Ο στόχος είναι πάντα η επιτυχία", ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.