“Ίση μεταχείριση με την Ελλάδα, για Πορτογαλία και Ιρλανδία”

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα επωφεληθούν από τη συμφωνία για την Ελλάδα στην οποία κατέληξε το Eurogroup, σύμφωνα με τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών, Βίτορ Γκασπάρ.

"Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα επωφεληθούν, βάσει της αρχής της ίσης μεταχείρισης που υιοθετήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2011, από τους όρους που προβλέπονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας", τονίζει ο Γκασπάρ, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι μία ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα θα δημιουργούσε δεδικασμένο και για άλλες χρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες.

"Η πρόοδος που σημείωσαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ήταν σημαντική ώστε να υπάρξει μια θετική αποτίμηση των προοπτικών προσαρμογής από την ευρωζώνη", σχολίασε ακόμα πριν από την τελική ψηφοφορία του προϋπολογισμού στο κοινοβούλιο της χώρας, ο οποίος τελικά εγκρίθηκε.

Σημείωσε ακόμα ότι η συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα “περιορίζει τους κινδύνους για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη”.