Safilo : Αυξήθηκαν κατά 8,2% οι καθαρές πωλήσεις στο τρίτο 3μηνο

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Safilo Group SpA τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2012. Η εταιρεία διατήρησε στους πρώτους εννέα μήνες του έτους την κερδοφορία της, χτίζοντας ένα σταθερό οικονομικό προφίλ.

Οι καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 8,2%, ενισχυμένες από την εξέλιξη των οργανικών εσόδων, την ανατίμηση του δολαρίου και την ενοποίηση της Polaroid Eyewear και παρά τη συρρίκνωση των εμπορικών σημάτων που τελούν υπό κατάργηση.

Επιπλέον, ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας μειώθηκε εκ νέου σε σύγκριση με το τέλος Ιουνίου, στα 223,8 εκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας μία χρηματοοικονομική μόχλευση του 2.0x.

Ο Roberto Vedovotto, Διευθύνων Σύμβουλος της Safilo Group, σχολίασε:

"Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα παράλληλα με τις λειτουργικές και τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές, το οποίο μεταφράζεται σε μια οργανική ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων μας. Ο κύριος στόχος μας ήταν επικεντρωμένος στην αύξηση των πωλήσεων των μαρκών που κινούνται στην πρώτη γραμμή, στην περαιτέρω διεθνή επέκταση των εμπορικών σημάτων της Safilo, στην ολοκλήρωση ενσωμάτωσης της Polaroid και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της απώλειας Armani".

Επιπλέον, η Safilo συνέχισε να καταγράφει θετική λειτουργική απόδοση, παρά τη σταδιακή κατάργηση των αδειών Armani, καθώς επίσης και ένα σταθερό οικονομικό προφίλ, σύμφωνα με τις ταμειακές ροές.