Ο… Ρώσος Ντεπαρντιέ πληρώνει στην Εφορία μόνο 6%!

Την πρώτη του φορολογική δήλωση ως Ρώσος υπήκοος υπέβαλε ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος... μετανάστευσε πέρυσι στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν, διαμαρτυρόμενος για την υψηλή φορολόγηση των πλουσίων στη Γαλλία.

Ο Ντεπαρντιέ φορολογήθηκε μόνον για το 6% των εισοδημάτων του, καθώς έχει καταχωρηθεί ως ιδιώτης επιχειρηματίας, όπως γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό του 6% εφαρμόζεται στους επιχειρηματίες τα ετήσια εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ρούβλια (1,3 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι Ρώσοι φορολογούμενοι πληρώνουν στην Εφορία το 13% των εισοδημάτων τους, με σταθερό συντελεστή.

Ο Ντεπαρντιέ καταχωρήθηκε πέρυσι στην πόλη Σαράνσκ και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ανοίξει ένα εστιατόριο και ένα καλλιτεχνικό κέντρο στην πόλη. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα σχέδιά του αυτά και δεν έχει ξαναπάει στην Σαράνσκ από τον Μάιο του 2013, δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός Πληροφόρησης της περιοχής, Βαλέρι Μαρέσιεφ.

"Είχε σχέδια και αυτά δεν εγκαταλείφθηκαν, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα επιστρέψει όταν θα έχει τελειώσει άλλα σχέδια" που έχει, σημείωσε ο ίδιος.