Συνελήφθη στην Κύπρο η πρώην σύζυγος του Ριμπολόβλεφ

Στη σύλληψη της πρώην συζύγου του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Έλενα Ριμπολόβλεβα, προχώρησαν οι κυπριακές Αρχές, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της.

Η Ριμπολόβλεβα είχε μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας με ιδιωτικό τζετ το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν συνελήφθη επιτόπου, αφού σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την κλοπή ενός πολύτιμου αντικειμένου (σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα πρόκειται για ένα διαμάντι αξίας 13,5 εκατομμυρίων ευρώ), το οποίο ανήκε στο διαχειριστή του καταπιστεύματος των δύο κορών της, Εκατερίνα και Άννα.

Ο διαχειριστής του καταπιστεύματος, σύμφωνα με το “Φιλελεύθερο”, είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το διαμάντι, πράγμα όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Έλενας Ριμπολόβλεβα, όταν εκείνη θα έφθανε στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η Έλενα Ριμπολόβλεβα έχει ζητήσει διαζύγιο από το Ρώσο μεγιστάνα και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος του για το ύψος της περιουσίας που δικαιούται να λάβει από τα περίπου 9,1 δισ. δολάρια στα οποία εκτιμάται η συνολική περιουσία του Ριμπολόβλεφ.