“Δύσκολη χρονιά” (και) το 2014 για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει “προκλήσεις”, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας και την προγραμματισμένη ολοκλήρωση, τον ερχόμενο Μάιο, του προγράμματος διεθνούς διάσωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

“Εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. [...] Αυτό σημαίνει ότι απομένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν το 2014. Αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά”, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στο χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είπε επίσης ότι η οικονομία έχει βελτιωθεί. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Πορτογαλία εξήλθε από την ύφεση στην οποία βρισκόταν από τα τέλη του 2010 ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται ο έως τώρα συνεχώς αυξητικός δείκτης της ανεργίας. “Αυτές είναι θετικές ενδείξεις, ωστόσο δεν είναι αρκετές για να πούμε ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση”, παρατήρησε ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο. “Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, λόγω της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που κληρονομήσαμε”, ανέφερε ακόμα.