Μια χρεοκοπημένη αεροπορική η καλύτερη επένδυση!

Ως την καλύτερη επένδυση της τελευταίας διετίας παρουσιάζει η Wall Street Journal την εξαγορά μια χρεοκοπημένης αεροπορικής.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011, όταν η μητρική της American Airlines, η AMR Corp, υπέβαλε αίτηση για χρεοκοπία.

Τότε οι μετοχές κατέρρευσαν στα 20 σεντς και η εταιρεία σύντομα διεγράφη από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ολόκληρη η εταιρεία αποτιμώνταν κάτω από 90 εκατ. ευρώ –ποσό μικρότερο από την τυπική τιμή για ένα νέο επιβατικό αεροσκάφος.

Σήμερα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η American ετοιμάζεται να κλείσει τη συμφωνία συγχώνευσης με την US Airways Group, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να διαπραγματεύεται κοντά στα 11 δολάρια! Μεγάλοι κερδισμένοι είναι επενδυτές που στοιχημάτισαν υπέρ της εταιρείας όταν αυτή κατέρρεε.

Ο Brett Kramer, managing partner της Pinnacle Investment Advisors αγόρασε μετοχές αξίας 50.000 δολαρίων της American τον Φεβρουάριο, στην τιμή των 1,35 δολαρίων ανά μετοχή, λίγες ημέρες προτού ανακοινωθεί η συγχώνευση. Σήμερα, οι μετοχές της Pinnacle αξίζουν περισσότερα από 413.000 δολάρια!

Στους μεγάλους νικητές ενδέχεται – κατά την εφημερίδα - να περιλαμβάνονται οι JP Morgan Securities, Solus Alternative Asset Management, Marathon Asset Management και Pentwater Capital Management, οι οποίες είχαν μεγάλες τοποθετήσεις στις μετοχές της American στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Για τους επενδυτές που αγόρασαν μετοχές της American σε ιστορικά χαμηλή τιμή κλεισίματος πριν από δυο χρόνια, η 40πλάσια άνοδος της μετοχής αποτελεί την καλύτερη απόδοση της περιόδου από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία με τρέχουσα αξία τουλάχιστον 300 εκατ. δολαρίων.