Η Deutsche Bank δημιουργεί 700 νέες θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία

Και τα καλά νέα για την Ιρλανδία συνεχίζονται. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης που ακολουθούσε, χωρίς να χρειαστεί προληπτικός μηχανισμός προστασίας από τους δανειστές της, σήμερα η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Ιρλανδία, δημιουργώντας 700 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση αυτή είναι η σημαντικότερη που έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος η αρχή βιομηχανικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας (IDA Ireland), η υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την προσέλκυση επενδύσεων, και προστίθεται στις πρόσφατες προσλήψεις που έκαναν οι εταιρείες Twitter, TripAdvisor και EBay Inc., μεταξύ άλλων.

Το πιστωτικό ίδρυμα-ναυαρχίδα της Γερμανίας, το οποίο απασχολεί περίπου 100.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, είχε ως σήμερα 330 υπαλλήλους στην Ιρλανδία, κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, της διαχείρισης διεθνών τραπεζικών συναλλαγών και άλλους επιχειρησιακούς τομείς. Σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες των τμημάτων της στην Ιρλανδία από σήμερα ως και το 2017.