Άσμουσεν: Θα μείνω στην ΕΚΤ μέχρι το 2019

Μάλλον απομακρύνεται το σενάριο της τοποθέτησης του υψηλόβαθμου στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, στην ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής της Άνγκελα Μέρκελ, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο, ο Άσμουσεν απαντά στην ερώτηση αν τον ενδιαφέρει η θέση του υπουργού Οικονομικών ως εξής: “Η απάντηση είναι πολύ ξεκάθαρη: Το συμβόλαιό μου με την ΕΚΤ διαρκεί ως το 2019, και σκοπεύω να το εκπληρώσω”.

Το όνομα του Γεργκ Άσμουσεν ακούστηκε πολύ έντονα μετά τις γερμανικές εκλογές και την αναπόφευκτη συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, καθώς ο Άσμουσεν ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι φαινόταν αρχικά πως θα τοποθετήσουν δικό τους άνθρωπο στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται πως είναι η παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πόστο του.